Adatkezelési tájékoztató

Cégünk (Vitalab-Natural Kft.) számára kiemelt fontosságú a shop.vitalab-natural.eu látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. A látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, és gondoskodunk azok biztonságáról.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja cégünk általános szerződési és vásárlási feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Adat sértetlenségének és bizalmas kezelésének megőrzése

A Vitalab-Natural Kft. felelősséget vállal, hogy http://shop.vitalab-natural.eu weboldalon keresztül szerzett vagy létrejött személyes adatok csak illetékes, a GDPR tekintetében megfelelő adatkezelőhöz kerülhet illetve illetéktelen kézbe kerülésekor, véletlen hiba, sérülés esetén. Az adatokat kezelő szerver szolgáltatónk (C-Host Kft.) megfelel a GDPR előírásoknak.

Kezelt adatok

A megrendelés folyamán rögzített adatokat cégünk a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Azok megadása önkéntes alapon, az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés, vagyis a szerződés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges – megadandó adatok:

  • Név
  • E-mail cím
  • Telefonszám
  • Irányítószám
  • Település
  • Utca, házszám

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:

  • Korábbi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
  • Regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok
  • Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok: név, e-mail cím

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a felhasználó profil képe is megjelenik nyilvánosan.

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrzi.

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Adatok felhasználása / adattovábbítás

A regisztrációkor és megrendeléskor megadott adatokat a shop.vitalab-natural.eu kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve feliratkozás esetén hírlevél küldése céljából tárolja. A tárolt adatokhoz az ügyfélszolgálatunk és a logisztikát kiszolgáló munkatársaink férnek hozzá/kezelik. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozó működik közre. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • GLS csomagküldő szolgálat. Átadott adatok: Név, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám
  • FoxPost csomagküldő szolgálat. Átadott adatok: Név, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám
  • UPS csomagküldő szolgálat. Átadott adatok: Név, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám
  • Online bankkártyás fizetést biztosító CIB bank. Átadott adatok: Kosárérték, vásárlás dátuma és időpontja, tranzakció azonosító.

A szállítást végző partner cégek a tőlünk kapott adatokat semmilyen formában nem jogosultak harmadik fél részére továbbadni. Az adatokat kizárólag a csomag célba juttatására, sikertelen átvétel esetén a címzett értesítésére használják. Online fizetés esetén a tranzakció azonosító, a vásárlás összege, dátuma és időpontja továbbításra kerül a tranzakciót lebonyolító CIB bank felé.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, böngésző típusa, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

Adatok korlátozása

A Vitalab-Natural Kft. csak a kereskedelmi tevékenységéhez és vásárlóink kiszolgálásához feltétlenül szükséges, releváns mennyiségű adatot tárol és dolgoz fel.

Adatmódosítás

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Megrendelés esetén a megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Adatok törlése

Regisztrációját, és ezzel együtt minden személyes adatot írásos kérés esetén bármikor töröljük. A személyes adatok törlését – a számviteli bizonylatok kivételével – a jelen tájékoztatóban közzétett elérhetőségeken lehet kérni. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges.

Adatok kikérése

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén a jelen tájékoztatóban közzétett elérhetőségeken kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott.

Az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Adatok tárolásának időtartama

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év).

Az adatokat cégünk a számviteli törvénynek megfelelő időtartamig, vagyis megadásuktól számított 5 évig tárolja.

Ha hozzászól / véleményt ír egy termékről, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

Hírlevél

Hírlevelet kizárólag azoknak küldünk, akik feliratkoztak rá. Minden egyes kiküldött hírlevél tartalmaz leiratkozó linket is. Kizárólag a vitalab-natural.eu-hoz kapcsolódó információkat továbbítjuk hírleveleinkben. Más cégek által szponzorált cikkeket, direkt marketing anyagokat semmilyen körülmények között nem küldünk.

Hírlevelünkre a regisztrációkor vagy az erre kialakított űrlapon iratkozhat fel. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A megadott adatokat cégünk bizalmasan kezeli nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintással azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő hírlevél törlési igényt 2 munkanapon belül teljesítjük. Az általunk küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű. Aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal.

A hírlevélre feliratkozók listáját külső szolgáltató, MailChimp vállalat (Atlanta, Georgia, Egyesült Államok) tárolja.

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, böngésző típusa, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A shop.vitalab-natural.eu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.

A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. Bennük személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, meglátogatott oldalak listája, alap információk a böngészőhöz kapcsolódó számítógépről. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig kerül tárolásra.

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezik felhasználói fiókkal és be is van jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárja a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöli, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkeszt, egy újabb sütit tárol el a böngészője. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

További információ a sütikről.

Google remarketing

A Google általunk használt remarketing megoldása lehetővé teszi, hogy az oldalainkat korábban meglátogató személyek részére online hirdetést jelenítsünk meg. Ezek a hirdetések külső szolgálatatóknál (közöttük a Google), illetve különböző internetes oldalakon jelenítjük meg.

Facebook remarketing

A Facebook általunk használt remarketing megoldása lehetővé teszi, hogy az oldalainkat korábban meglátogató személyek részére online hirdetést jelenítsünk meg. Ezek a hirdetések a facebook hírfolyamon jelennek meg.

Vonatkozó jogszabályok

Törvényesség, méltányosság és átláthatóság

A Vitalab-Natural Kft. biztosítja, hogy az adatkezelés mikéntje az adat tulajdonosa számára ismert, a leírtaknak megfelelően történik és a GDPR előírásoknak megfelel.

Információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a shop.vitalab-natural.eu webáruházat működtető cég birtokolja az oldalakon látható információkat. A shop.vitalab-natural.eu oldalainak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos a shop.vitalab-natural.eu oldalairól származó információk, cikkek engedély nélküli árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése! A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

A shop.vitalab-natural.eu címen elérhető portál html kódja a Vitalab-Natural Kft.-től független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. E hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás miatt statisztikai és személyes felhasználói adatokat képesek gyűjteni.

Az adatkezelő adatai, elérhetősége

Név: Vitalab-Natural Kft.
Székhely: 1148 Budapest, Adria sétány 9. i. ép. 4. em. 8.
Levelezési cím: PP Center Üzleti központ 1033 Budapest, Szentendrei út 95.
Cégjegyzékszám: 01-10-041004
A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25419625-2-42
Adatkezelési ügyekre kijelölt munkatárs: Ferenczi Sándor
E-mail: shop@vitalab-natural.eu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-132748/2017

Jogorvoslat

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név:  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1)391-1400
Web: http://naih.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu